Ce tip de pasta de dinti este cea mai buna?

Cele mai multe paste de dinti au ingrediente comune. Compozitia pastei de dinti este in medie de aproximativ 75 % agenți de umezire și apă, 20 % abrazivi (silice sau de calciu sub formă de pulbere), și 1-2 % spumare și substanțe aromatizante, tampoane, agenți coloranți, opacifianți și fluorură (fluorura de staniu, fluorura de sodiu sau fosfat monofluorid).

Peroxidul de hidrogen: inalbitor si este unul din putinele ingrediente care produc albirea dintilor.

Bicarbonatul de sodium: este un abraziv ușor, așa că freaca bine dintii, ajutând la eliminarea placii, si sa-i faca sa se simta curati și netezi. Alte materiale abrazive: fosfat dicalcic, caolin, bentonita, dioxid de siliciu și carbonat de calciu.

Pirofosfat de sodiu: este un ingredient activ care previne formarea placii atunci când este utilizat în mod regulat.

Propilenglicol: este un ingredient de umezire care păstrează pasta de dinti umedă, si previne separarea ingredientelor solide și lichide. Alti umectanti: pentatol, sorbitol, si glicerol.

Dioctil de sodiu sulfosuccinate: este un agent tensioactiv, un ingredient de tip detergent, care produce formarea spumei din pasta de dinti în gură. Alti tensioactivi: fumarat stearil de sodium și sulfat lauril de sodium.

Zaharina de sodiu: este un îndulcitor, e de 600 de ori mai dulce decât zahărul. Alți îndulcitori: aspartam și diglyzzherizins amoniacal.

Clorură de stronțiu și de azotat de potasiu: ingrediente de desensibilizare.

Triclosan: este un agent antibacterian, inhiba bacteriile care produc formarea placii dentare.

Pastele de dinti care controleaza tartrul:
Aceasta pasta de dinti nu va elimina tartrul, ea doar previne formarea lui. Utilizarea prelungită poate crea sensibilitate.

Pastele de dinti cu fluor:
Acest tip de pasta de dinti contine fluorura de sodiu, care acționează local și protejează dinții prin intarirea suprafetei lor exterioare, făcând dinții mai puțin influentabili la carii.

Pastele de dinti comparativ Geluri:
Gelurile par mai puțin abrazive decat pastele de dinti , dar acest lucru nu este adevarat. De fapt, geluri pot fi mai abrazive, din cauza siliciu (nisip), utilizat pentru a le produce. Cu toate acestea, ambele sunt sigure si eficiente in curatire.

Pastele de dinti pentru gingie:
Pastele de dinți pentru gingie au o eficacitate îndoielnică. Acest tip de pasta de dinti contine fluorura de staniu, spre deosebire de fluorura de sodiu găsita în alte tipuri de paste de dinti. Doar cateva studii arata ca fluorura de staniu poate ajuta in reducerea incidentei gingivitei.

Pasta de dinti antimicrobiana:
Acest tip de pasta de dinti contine triclosan, care inhiba dezvoltarea bacteriilor, dar nu elimina sau reduce tartrul existent.

Pastele de dinti cu bicarbonat de sodiu:
Acest tip de pastă de dinti nu reduce formarea cariilor în mod semnificativ în comparație cu alte paste de dinti. Multe paste de dinti cu bicarbonat de sodiu pot conține de asemenea peroxizi care pot irita si distruge tesutul gingival. American Dental Association (ADA) consideră că nivelurile actuale de peroxizi în pastele de dinti sunt sigure. Pastele de dinti cu peroxizi nu sunt vândute în Canada.

Pastele de dinti abrazive “pentru fumatori”:
Aceste paste de dinti nu sunt recomandate, deoarece acestea pot provoca recesiune a gingiilor și abrazia suprafetei dintelui.

Paste de dinti pentru dintii sensibili:
Trebuie facuta intai o verificare de catre medicul dentist pentru a fi sigur ca nu este un simptom al unei probleme mai serioase. Pastele de dinti pentru dintii sensibili au rezultate positive pentru 80-85 % din populația care le utilizeaza în mod regulat, pentru cel putin o lună. În general, ele sunt necesare atunci când un pacient are recesiune a gingiei, expunând astfel rădăcina dintelui. Odată ce această expunere apare dintele poate fi sensibil la temperaturi calde sau reci sau alimente dulci și acre. Sensodyne ®, Denquel ®, Protect ® și ® Aquafresh pentru dinti sensibili sunt cele mai importante branduri de pe piață. Unele branduri folosesc ingrediente diferite, inclusiv nitrat de potasiu, citrat de sodiu sau stronțiu ca agenți de desensibilizare. Dacă un brand nu reduce sensibilitatea dintelui, încercați o altă marcă.

Pastele de dinti pentru albirea dintilor:
Trebuie să fiti atenți atunci când utilizați aceste produse pentru albirea dinților, din cauza abrazivelor lor. Acestea nu ar trebui să fie utilizate exclusiv, ci alternative cu o pasta cu fluor. Anumite mărci pot fi mai abrazive decât altele. Marci cu pirofosfat de sodiu sunt foarte abrazive. Rembrandt ® este una dintre cele mai puțin abrazive paste de dinți de albire.

Contacteaza-ne !


NUMAR DE TELEFON

0754 675 268E-MAIL

centrudentar@gmail.comUrmareste activitatea noastra

Pagina oficiala FacebookCopyright by CENTRU DENTAR STEINER . All rights reserved.