Coroana si punte dentara – instructiuni postoperatorii

Coroana sau o punte temporara este lipita cu un ciment usor, care este proiectat pentru a se desprinde cu usurinta, astfel ca trebuie sa evitati alimentele de mestecat lipicioase, cum ar fi guma, caramele, etc.

Curatirea lucrarilor provizorii cu periuta de dinti se face in mod obisnuit ca si cum ar fi dintii naturali. Cu toate acestea, atunci cand folosim ata dentara, cel mai bine este de a trage in lateral ata dentara dupa ce a depasit punctul de contact, in loc sa o ridicati, astfel evitandu-se scoaterea accidentala a lucrarii temporare. Daca lucrarea temporara se dezlipeste si cade intre programari, puneti-o la loc si sunati la clinica noastra, astfel incat sa o putem recimenta.Un adeziv folosit pentru lipirea protezei, se poate plasa putin in interiorul lucrarii pe post interimar pana ajungeti la clinica.

Este normal sa aveti disconfort la nivelul gingiilor din jurul dintelui dupa trecerea anesteziei din cauza procedurii efectuate.

Daca gingiile sunt inflamate si sensibile, se clateste cu solutie de apa sarata calduta (se dizolva o lingurita de sare cu o cana de apa calduta), si un analgezic va ajuta la cresterea confortului dumneavoastra.

Dupa cimentarea finala a lucrarii definitive, ar putea dura cateva zile pana sa va obisnuiti cu noua coroana sau punte. In cazul in care muscatura se simte dezechilibrata, va rugam sa sunati la clinica noastra, pentru o programare, pentru o ajustare simpla.

Atentie !!!
Desi coroana si puntile dentare sunt de multe ori mai durabile decat restul restauririlor, dintele de baza este inca vulnerabil la degradare,putand face carie in special la interfata dintre dinte si coroana. Este important se se faca periajul regulat si sa se foloseasca ata dentara.

Contacteaza-ne !


NUMAR DE TELEFON

0754 675 268E-MAIL

centrudentar@gmail.comUrmareste activitatea noastra

Pagina oficiala FacebookCopyright by CENTRU DENTAR STEINER . All rights reserved.