Evitati dupa ridicare de sinus

1. Fumatul interzis! Nicotina reduce cantitatea de sange care ajunge in zona unde a fost facut tratamentul chirurgical. Fumatul poate produce o intarziere in vindecare si infectarea sinusului.
2. Evitati sa suflati nasul pentru o saptamana! Suflatul nasului poate produce o presiune ridicata care disturba vindecarea sinusului.
3. Folositi spray cu apa de mare! Daca aveti nasul infundat folosirea sprayului permite curgerea pasiva a mucusului fara a mai fi nevoiti sa suflati nasul.
4. Folositi Sudafed! Daca aveti sinul infundat.
5. Stranutati pe gura! Daca simtiti nevoia sa stranutati faceti-o pe gura si nu pe nas, astfel evitati producerea unei presiuni ridicate care poate produce o intarziere in vindecarea sinusului.
6. Nu va aplecati! Daca vreti sa ridicati ceva de pe jos nu va aplecati, lasati-va in jos pe vertical cu capul ridicat.
7. Nu suflati! Nu faceti sport care necesita respiratii nazale si orale puternice, nu umflati baloane, nu cantati la instrumente suflatoare.
8. Nu inotati pentru cel putin 1 luna! Daca va intra apa in nas poate produce infectarea sinusului.
9. Nu faceti scufundari pentru cel putin 2 luni! Presiunea exercitata de apa poate influenta vindecarea sinusului.
10. Nu zburati cu avionul! Cresterea presiunii atmosferice poate influenta vindecarea sinusului.

Instructiuni post-operative

1. Tineti gura inchisa muscand tare pe compresa pentru 2 ore! Nu vorbiti in aceasta perioada. Stati relaxat intr-un fotoliu cu capul ridicat. Daca continua sangerarea puneti alte comprese si tineti strans pentru o ora. Continuati pana se opreste sangerarea.
2. Puneti o punga de gheata pe fata pe zona tratata! Tineti punga cu un prosop. Faceti alternari de 30 minute pe fata, 30 minute pauza in primele 48 de ore.
3. Dormiti cu capul ridicat in primele 7 zile pentru a reduce umflatura.
4. Nu fumati! Fumatul incetineste vindecarea si creste riscul infectarii sinusului cu pierderea grefei osoase si produce dureri severe.
5. Nu scuipati! Poate produce dislocarea grefei osoase cauzand pierderea acesteia. Daca simtiti nevoia sa scuipati, luati apa in gura si clatiti usor, apoi deschideti gura lasand apa sa curga singura.
6. Nu beti cu paie! Poate produce dislocarea grefei osoase cauzand pierderea acesteia. Beti direct din pahar sau folositi o lingura.
7. Regim alimentar! In prima zi mancare rece si moale(inghetata, iaurt, pasta de fructe). Pe o perioada de 1 luna mancare moale si bautura la temperatura camerei.
8. Medicatie! Luati medicamentele dupa cum v-au fost prescrise.
9. Clatiti gura! Incepand cu a 2 zi clatiti usor gura . O clatire puternica poate disloca grefa osoasa. Nu scuipati, deschideti gura si lasati solutia sa curga singura din gura.
10. Igiena orala. Curatati dintii cu o periuta moale evitand zona unde s-a facut grefa osoasa. Nu folositi periuta electrica in perioada de vindecare.
11. Sport. Trebuie sa va odihniti dupa operatie. Nu faceti sport pentru o saptamana, poate produce dureri pulsatile sau sangerari in zona tratata.
12. Umflatura. In prima saptamana este normal sa aveti dureri, umflatura si coloratie care dispar treptat.

Contacteaza-ne !


NUMAR DE TELEFON

0754 675 268E-MAIL

centrudentar@gmail.comUrmareste activitatea noastra

Pagina oficiala FacebookCopyright by CENTRU DENTAR STEINER . All rights reserved.