Instrucțiuni după tratamentul chirurgical

1. Nu se mănâncă și nu se bea timp de două ore după tratament. După două ore este posibil consumul de lichide reci și mâncare rece ce nu necesită mestecare, exemplu: înghețată, brânză, etc.
2. Nu se scuipă, trebuie înghițită saliva acumulată în gură, poate produce intensificarea sângerării.
3. Nu se curăță dinții cu periuța de dinți în ziua tratamentului.
4. Nu se clătește gura în ziua tratamentului, produce intensificarea sângerării.
5. Nu se fumează, produce întârzierea vindecării și amplifică durerea.
6. Nu se recomandă activități sportive excesive, exemplu: alergat, înot.
7. Trebuie pusă gheață pe față în zona tratamentului pentru 10-15 minute, pauză 15-20 minute și se repetă pe tot parcursul zilei pentru reducerea umflăturii.
8. În caz de sângerare: nu se clătește gura, se pune compresa sau punguța de ceai (nu vată) în zona tratata și se strânge pentru 10 minute, se repetă de 2-3 ori.
9. În caz de durere: se iau în funcție de nevoie pastile împotriva durerii, exemplu: paracetamol, nurofen capsule moi (dacă nu aveți alergie la medicamentele respective) după protocol.
10. Daca ați primit rețeta de medicamente, trebuie să le luați după recomandarea făcută de medic.
11. Umflătura feței și a obrazului apare aproape întotdeauna și nu trebuie să vă îngrijoreze, ea va crește în urmatoarele 48 de ore de la tratament și apoi scade ușor timp de o săptămână de la tratament.
12. Învinețirea feței apare aproape întotdeauna și nu trebuie să vă îngrijoreze , culoarea se va modifica și va dispărea în timp de o săptămână de la tratament.
13. Din a doua zi de la tratament se recomandă clătirea gurii de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de o săptămână cu chlorhexidina 2% (corsodyl sau tarodent) sau apă cu sare (o linguriță de sare la un pahar cu apă călduță).
14. Trebuie să veniți la consultație și îndepărtarea firelor, în funcție de recomandare.
15. Trebuie sunat imediat în caz de sângerare ce nu se oprește, umflătură exagerată a feței, mărirea glandelor limfatice la gât sau orice altă problemă gravă.

Contacteaza-ne !


NUMAR DE TELEFON

0754 675 268E-MAIL

centrudentar@gmail.comUrmareste activitatea noastra

Pagina oficiala FacebookCopyright by CENTRU DENTAR STEINER . All rights reserved.